Op de bovenverdieping van Carrousel Shop-in-Shop Vorden aan de Zutphenseweg hebben de zusjes Albertine van Zeeburg-Bongers en Wilma Broersma-Bongers een perfecte nieuwe ruimte gevonden om hun winkel Tine Mode vanaf vrijdag 4 maart voort te zetten. Tot voor kort was Tine Mode in Leesten Oost (Zutphen) gevestigd.

Albertine van Zeeburg (65) uit Vorden en Wilma Broersma (62) uit Warnsveld moesten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe locatie omdat het huurcontract van hun damesmodewinkel aan de Rudolf Steinerlaan in winkelcentrum Leesten Oost in Zutphen, werd opgezegd. “We hadden de keus, stoppen of een doorstart maken. We hebben voor het laatste gekozen. We beleven namelijk nog te veel plezier aan de ons uit de hand gelopen hobby”, zo verklaren beide geboren en getogen Vordense zusjes die sinds 2007 eigenaren zijn van Tine Mode. 

“Onze voorgangster heet Tine die vanuit Deventer kledingparty’s verzorgde. Toen zij het bedrijf wilde stopzetten hebben we het van haar overgenomen. Wij kenden haar omdat zij, op onze uitnodiging, ook regelmatig party’s in onze kennissen- en familiekring organiseerde. We vervingen haar zelfs als zij op vakantie ging. Toen we haar bedrijf hadden overgenomen, hebben we in het begin ook talloze party’s in heel Oost-Nederland georganiseerd. We gingen dan met een grote bestelbus op pad om de kleding de showen en te verkopen in huiselijke sfeer. Je zou het kunnen vergelijken met de voormalige Tupperwareparty’s maar dan met een complete winkel. De party’s zijn inmiddels verleden tijd en wij hebben nu alleen nog de winkel”, zo verklaren beide zussen op de bovenverdieping van Carrousel Shop-in-Shop als ze nog druk in de weer zijn met de inrichting van hun nieuwe winkel. 

De huiselijke sfeer van die party’s hadden Albertine en Wilma naar gelang van tijd ook overgebracht naar de winkel in Zutphen. Wilma: ”Want dat is wel ons kenmerk. De huiselijke sfeer die we met onze winkel hebben gecreëerd waar een ieder zich thuis voelt en de koffie of thee altijd klaar staat. Dat proberen we in Vorden een vervolg te geven. En dat gaat lukken. Echt, we hebben van onze hobby ons beroep gemaakt. En dat is een groot voorrecht. Laagdrempelig en een aanbod voor meerdere leeftijden is het doel wat wij nastreven. Kleding is emotie en ons motto is: bij twijfel altijd doen!”

Verzamelwinkel
De vestiging Carrousel Shop-in-Shop zit zowat een jaar in het voormalige winkelpand van Barendsen. Een ruime verzamelwinkel waar men een diversiteit aan artikelen kan vinden zoals onder meer bloemen, planten, decoratie, diervoeders, lederen tassen en Achterhoekse producten en inmiddels is Tine Mode er gevestigd met een uitgebreid assortiment aan damesmode.

Eigentijds
Tine Mode is een winkel voor vlotte leuke eigentijdse damesmode voor een gunstige prijs. Albertine van Zeeburg: “Het assortiment wordt geregeld door ons aangevuld en wisselt uiteraard met de seizoenen. Tramontana, Ziso en Maicazz, Il Dolce, Meandco en Angelle Milan zijn zomaar enkele van de merken die we verkopen.”

Openingstijden
Sinds vrijdag 4 maart is men welkom bij Tine Mode. De openingstijden zijn van woensdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.